Η Βλυχάδα αποτελεί ένα γραφικό ψαροχώρι το οποίο και βρίσκεται στην νότια μεριά της Σαντορίνης. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να περάσετε ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Είναι γνωστή για την φιλοξενία των κατοίκων της και το φρέσκο ψάρι που μπορείτε να απολαύσετε.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου τον οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε πολύ εύκολα. Επίσης μπορείτε να μεταβείτε πολύ εύκολα και σε κάθε σημείο του νησιού και απέχει μόλις 10 λεπτά από την πρωτεύουσα τα Φηρά, το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Διαθέτει ένα γραφικό ψαρολίμανο και μια παραλία μοναδική, που μοιάζει σαν σεληνιακό τοπίο. Μπορείτε σε αυτήν να θαυμάσετε τα "γλυπτά" βράχια της και την ήπια αγριάδα ενός τοπίου που κρατάει χιλιάδες χρόνια μετά, κάτι από τη μοναδικότητα του προϊστορικού ηφαιστειακού έργου.

Παρόλο που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά την εμπορική εκμετάλλευση και να χαρίζει ένα ήρεμο μπάνιο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των άλλων.

Η Βλυχάδα αποτελεί το καλύτερο μέρος για να συνδυάσετε την γαλήνη και την ηρεμία στις διακοπές σας θέλοντας ταυτόχρονα να εξερευνήσετε ολόκληρη την Σαντορίνη.